Tuesday, March 26, 2019

Каш (Kaş)

Някога непокътнато рибарско селище, Каш сега е сравнително непокътнат туристически град на южния бряг на средиземноморския бряг на Турция, на два часа път югоизточно от Фетие и на три часа път югозападно от Анталия.

Каш е всичко, което трябва да бъде типичният средиземноморски морски курорт в Турция. Белите къщи се спускат като каскада по виещите се планински пътища, за да покажат пътя към красивите плажове и пристанището, което напомня, че животът всъщност може да бъде прилично добър. Когато човек е в Каш, е най-добре бързо да се адаптира към средиземноморския начин на живот.

Подобно на много градове в тази област, в градчето е имало огромно гръцко население до 1923 г., когато започва размяната на граждани между Гърция и Турция. Много от къщите в Каш са заобиколени от розовите цветове на бугенвилията, които веднага разкриват влиянието на гръцката архитектура в някои от по-старите имоти; обикновено дървените капаци на прозорците, тесните улички и големите тераси, даващи възможност за наслада на слънцето, също навяват асоциации с Гърция.













































Седемдесет и пет процента от площта на Турция е планинска и всяко сравнително равно място е покрито от оранжерии.





No comments:

Search This Blog

Blog Archive